Velkommen til en kulinarisk reise fra nord til sør i India

I nord lages maten gjerne i tandoorovner og ingredienser som malte krydder, nøtter, safran, kjøtt og meieriprodukter brukes flittig. I tillegg har naan og andre indiske brødsorter sin opprinnelse herfra. Sør-Indiske retter er som regel magrere enn den nord-indiske maten, og her brukes gjerne hele krydder og ingredienser som curryblader, kokos, chili og sort pepper. Prøv gjerne vår tastingmeny for å få mest mulig med deg på reisen. Vi håper du får en smaksopplevelse du sent vil glemme. Velbekomme!

The Journey

Tasting menu Mantra Avant Garde

La oss friste med en spennende reise gjennom India. Vårt kjøkken har komponert en spennende meny basert på indiske retter både fra nord og sør. Bli kjent med smaken av India!

  • Appetizer

    Friterte kummin pappadums og hjemmelaget chutneys.
    Fried cumin pappadums and homemade chutneys.
    Allergen | Mi, Mu

    Soup – Kerala Rassa

    Kokossuppe, tigerreke, friterte karri blad og ristede sennepsfrø.
    Coconut soup, tiger prawn, fried curry leaves and mustard seeds.
    Allergen | Cr, Mu

    Street food – Tikki Chaat & Pakora

    Kroketter og fritters, masala kikerter, chutney og yoghurt.
    Croquettes and fritters, masala chickpeas, chutney and yogurt.
    Allergen | Mi

  • Clay & Charcoal – Seekh Kabab

    Krydret lammedeig på spyd grillet i tandoor, chili mayo og syltet rødløk.
    Spiced ground lamb meat skewers, chili mayo and pickled red onion.
    Allergen | E, Mu

    The Curry – Tikka Masala

    Marinert og grillet kylling, kremet og krydret tomatsaus, nøtter og urter.
    Marinated and grilled chicken, creamy spiced tomato gravy, nuts and herbs.
    Allergen | Mi, N (cashew)

    Dessert – Mango-i-stan

    Mangosorbet, pasjonfruktsaus, karamelliserte mandler og brent sjokolade crumble.
    Mango sorbet, passion fruit sauce, caramelized almonds, white chocolate crumble.
    Allergen | Gl, Mi, N (mandler/almonds)

  • 02 | 5-retters meny/5 curse menu | 525,-
    03 | 6-retters meny/6 course menu | 595,-

  • 05 | Vinmeny liten/wine menu small | 550,-
    06 | Vinmeny stor/wine menu large | 695,-

Minimum 2 personer | hele bordet.
Minimum 2 people | Entire table only.

Forretter / Starters

  • 11 | Keerai Vengaya Pakoda |V| (Sør-India)

    Krydrede spinat- og løkfritters med fennikelfrø og karriblader.
    Spiced spinach and onion fritters with fennel and curry leaves.
    Allergen: mi | 115,-

    12 | Aloo Tikki |V| (Nord-India)

    Potetkroketter, krydrede kikerter, løk, yoghurt og chutney.
    Potato croquettes, spiced chickpeas, onion, yogurt and chutney.
    Allergen: gl, mi | 120,-

    13 | Mirchwale Jhinga (Indokina)

    Tigerreker, søt chili- og soyasaus, løk, paprika og koriander.
    Tiger prawns, sweet chili- and soy sauce, onion, bell pepper and coriander.
    Allergen: cr, so | 130,-

  • 14 | Madras Meen 65 (Sør-India)

    Asiatisk havabbor, melpanert, ingefær, hvitløk, karriblader og rød chili.
    Asian sea bass, flour batter, ginger, garlic, curry leaves and red chili.
    Allergen: e, f, gl, mu | 125,-

    15 | Battakh Samosa (Nord-India)

    Butterdeig pirog, krydret andeconfit, potet, erter og grønn chili.
    Savoury butter pastry, duck meat, potato, peas and green chilli.
    Allergen: gl | 135,-

    16 | Raunki Seekh Kabab (Nord-India)

    Krydret lammedeig grillet på spyd, mango pickle majones og eddiksyltet løk.
    Spiced ground lamb meat skewers, mango pickle mayo and vinegar onion.
    Allergen: e, mu | 125,-

Spør din servitør om styrkegrad på din valgte rett, slik at vi kan tilpasse den etter ditt ønske.
1: Mild 2: Medium 3: Medium+ 4: Strong 5: Madras 6: Vindaloo

Tandoor / Clay oven

Indiske tandooriretter har fått navnet sitt oppkalt etter ovnen, en tandoor, som råvarene grilles i. Tandoorovnen brukes mest i Nord-India og kjennetegnes av at den er formet om en stor krukke i leire eller stål. Man kan enten fyre med ved eller trekull, og ovnen holder cirka 400 grader.

  • 22 | Angari Murg Tikka (Nord-India)

    Kylling, yoghurtmarinade med nellik, kassiakanel, sort pepper og chili.
    Chicken, yogurt marinade with clove, cassia-cinnamon, black pepper and chilli.
    Allergen: mi, mu | Spice level min. 2 | 230,-

    23 | Afghani Murg Tikka (Nord-India)

    Kylling, kremet marinade med nøtter, mandler, grønn kardemomme og karvefrø.
    Chicken, creamy marinade with nuts, almonds, cardamom and caraway-seeds.
    Allergen: mi, n | Spice level max 2 | 235,-

  • 24 | Panch Phoron Tikka (Nord-India)

    Lam, yoghurtmarinade med ingefær, hvitløk og vår hjemmelagde 5-krydder* masala (*Kumminfrø, fennikelfrø, bukkehornkløverfrø, sennepsfrø og svart karvefrø).
    Lamb, yogurt marinade with ginger, garlic and our homemade 5-spice* masala. (*Cumin seeds, fennel seeds, fenugreek seeds, mustard seeds and black curry seeds.)
    Allergen: mi, mu | Spice level min. 2 | 260,-

Signaturretter

  • 25 | Shahi Pasanda Tikka (Nord-India)

    Vaktelbryst, kremet nøttemarinade med sort kardemomme og ristede sesamfrø.
    Quail breast, creamy nut marinade with black cardamom and roasted sesame seeds.
    Allergen: mi, n, se | Spice level max 2 | 285,-

  • 26 | Dakkhin Shikari Tikka (Sør-India)

    Dåhjort, yoghurtmarinade med kokos, sennepsfrø, karriblader og vår ‘Dakkhini’-masala.
    Venison, yogurt marinade with coconut, mustard seeds, curry leaves and our ‘Dakkhini’-masala.
    Allergen: mi, mu | Spice level min. 2 | 295,-

Naan – indisk brød

  • 91 | Tandoori Naan

    Vanlig | plain
    Allergen: e, gl, mi | 45,-

  • 92 | Peshwari Naan

    med kokos, rosiner og nøtter | with coconut, raisins and nuts
    Allergen: e, gl, mi, n | 60,-

  • 93 | Videesi Cheese Naan

    med blåmuggost | with blue cheese
    Allergen: e, gl, mi | 70,-

  • 94 | Jaitun & Mirch Naan

    Med oliven og chili | with olive and chili
    Allergen: e, gl, mi | 55,-

  • 95 | Lahsun Naan

    med hvitløk | with garlic
    Allergen: e, gl, mi | 55,-

  • 96 | Tandoori Roti

    ufermentert brød | unfermented bread
    Allergen: gl | 40,-

Ikoniske curries

Curry kommer opprinnelig av det tamilske ordet Kari, som betyr krydret saus. Retten har sin opprinnelse i India og nabolandene rundt. Det var først i kolonitiden at britene begynte å kalle retten ‘curry’, og i dag har de fleste landene i sørøst-Asia sine egne curryvarianter. Velg mellom våre kremete nord-indiske varianter eller våre lettere kokoscurrier fra lengre sør i landet.

  • 32 | Royyala Vepudu Kari (Sør-India)

    Tigerreker, løk- og sort peppercurry med ingefær, hvitløk og krydder.
    Tiger prawns, onion- and black pepper curry, ginger, garlic and spices.
    Allergen: cr | Spice level min. 2 | 249,-

    41 | Chettinad Kozhi Kozhambu (Sør-India)

    Kylling, løk- og tomatcurry og vår aromatiske ‘Chettinad’ masala*. Vår spesielle Chettinad masala inneholder de sjeldne krydderne kalpasi og marati mokku.
    Chicken, onion- and tomato curry with our aromatic ‘Chettinad’ masala. Our special Chettinad masala contains the rare spices kalpasi and marati mokku.
    Spice level min. 3 | 235,-

    42 | Kerala Kozhi Masala (Sør-India)

    Kylling, krydret kokoskremet saus med fennikelfrø, korianderfrø og karriblader.
    Chicken, spiced coconut creamed gravy with fennel, coriander and curry leaves.
    Allergen: mu | 230,-

    44 | Awadhi Qorma (Nord-India)

    Marinert fasan, mildt krydret og kremet nøttesaus med kardemomme og pistasj.
    Marinated pheasant, mildly spiced creamy nut gravy with cardamom and pistachio.
    Allergen: mi, n | Spice level max 2 | 280,-

    45 | Murg Tikka Masala (Nord-India)

    Tandoorigrillet kylling, kremet tomat- og masalasaus med ristede nøtter og koriander.
    Tandoori grilled chicken, creamy tomato masala sauce with roasted nuts and coriander.
    Allergen: mi, n | 230,-

    51 | Hiran Do-Pyaza (Nord-India)

    Marinert dåhjort, fyldig løksaus med kefir, ingefær, hvitløk og garam masala.
    Marinated venison, rich onion gravy, curd, ginger, garlic and garam masala.
    Allergen: mi, mu, n | 290,-

  • 52 | Gosht Lahsuni Kadai (Nord-India)

    Krydret gryte av lam, løk- og paprikacurry med hvitløk og koriander.
    Spiced lamb stew, onion- and bell pepper curry with garlic and coriander.
    Allergen: mi, n | 249,-

    53 | Andrha Veinchina Mamsam (Sør-India)

    Lam, løkcurry med korianderpulver, sjalottløk, pepper og ‘Andhra’ garam masala.
    Lamb, onion curry with coriander powder, shallots, pepper and ‘Andhra’ garam masala.
    Spice level min. 2 | 249,-

    61 | Mangalorean Ghassi |V| (Sør-India)

    Potet og blomkål, kremet kokoscurry med vår ‘Mangalore’ krydderpuré.
    Potato- and cauliflower, creamy coconut curry with our ‘Mangalorean’ masala paste.
    Allergen: mu | 210,-

    62 | Kalan Pattani Masala |V| (Sør-India)

    Sopp og erter, løk- og tomatcurry med pepper og vår egen Chettinad masala.
    Mushroom and peas, onion- and tomato curry with pepper and our Chettinad masala.
    Allergen: mu | 210,-

    63 | Kabuli Chana Masala |V| (Nord-India)

    Kikerter, krydret løk- og tomatgryte med ingefær og garam masala.
    Chickpeas, spiced onion- and tomato stew with ginger and garam masala.
    205,-

Panir

Indisk ost med eget valg av saus | Indian cheese with your choice of gravy. |V| Nord-India | Allergen: mi, n | 215,-

  • 64 | Palak

    Krydret spinatsaus | Spiced spinach gravy

  • 65 | Makhani

    Kremet tomatisert saus | Creamy butter gravy

  • 66 | Kadhai

    Fyldig løksaus med paprika | Rich onion gravy

Dal

Linser etter eget valg | Lentils by your choice. |V| (Nord-India) | Allergen: mi | 199,-

  • 67 | Makhani

    Kremet curry med sorte linser og kidneybønner | Creamy curry with black lentils and kidney beans

  • 68 | Tadka

    Krydret curry med gule linser | Spiced curry with yellow lentils

Tilbehør

81 | Kheera Raita |V|

Yoghurt med agurk, chili- og spisskummin | Yogurt added cucumber, chilli- and cumin.
Allergen: mi | 65,-

  • 110 | Chutney & pickle tallerken | Chutney & pickle platter

    Allergen: mu | 45,-

  • 111 | Grønn salatmiks | Green salad | 95,-

  • 112 | Desi salat | salad

    Løk, grønn chilli og lime | Onion, green chilli and lime | 45,-

Allergener: C: Celery/selleri | Cr: Crustaceans/skalldyr | E: Eggs/egg | F: Fish/fisk | G: Gluten (wheat/hvete) | L: Lupin | Mi: Milk/melk | Mo: Mollucs/bløtdyr | Mu: Mustard/sennep | N: Nuts/nøtter (cashew) | P: Peanuts/peanøtter | Se: Sesame/sesam | So: Soya | Su: Sulphites/sulfitter. Selv om de forskjellige rettene inneholder noen av disse allergenene, kan noen av rettene tilberedes uten allergeningredienser. Spor av allergener kan forekomme. Vennligst gjør oss oppmerksom på eventuelle allergier.